Welk licht schijnt er op jou?

Welk licht schijnt er op jou?
26 juli 2021 Sofie

Sunshine

Recent las ik in mijn favoriete tijdschrift Happinez een inspirerende tekst over de zon.

“Als de aarde onze moeder is, dan is de zon onze vader. De zon kust al het leven wakker met zijn licht, zonder zon zou de aarde geen leven kunnen schenken aan haar kinderen.”

Hoe gek is het inderdaad, zonder het licht van de zon kan er geen leven zijn. Direct of indirect is vrijwel al het leven op aarde van zonlicht als energiebron afhankelijk. Planten gebruiken het zonlicht via fotosynthese om koolstofdioxide in zuurstof om te zetten.

Zonder zonlicht is er dus geen groei mogelijk.

Zo wordt ons hormoonstelsel ook beïnvloedt door de zon. Ons gelukshormoon, endorfine, wordt aangemaakt met behulp van het zonlicht. Endorfines stimuleren de werking van je schildklier en pijnappelklier. Hierdoor krijg je meer energie en een ontspannen gevoel.
Bijkomend ondersteunt zonlicht het immuunsysteem door de aanmaak van witte bloedlichamen. Dat verklaart ook waarom we tijdens de zomerperiode gezonder zijn, ons lichaam is meer bestand tegen virussen en bacteriën.

Wat je licht geeft groeit

Volgens mij is het duidelijk, we hebben licht nodig om te kunnen leven.
Licht.
Het maakt zichtbaar wat zich in de duisternis bevindt.
Het begrip zonlicht of licht wil ik hier iets ruimer toelichten. Voor mijn gevoel gaat het ook om een bepaald gevoel dat je ervaart. Een licht en vreugdevol gevoel tegenover de donkerte en zwaarte. Een licht laten schijnen op iets, is aandacht geven aan datgene waar je naar kijkt. Als je geen aandacht geeft aan negatieve mensen, dan kan die negatieve energie niet tot bij jou komen. Het zal niet groeien in jouw leven. Geef je er echter wel veel aandacht aan, dan zal de negatieve energie de kans krijgen om te groeien. Het zal overal in je leven beginnen woekeren.
Dus wat je aandacht geeft groeit.

De effecten van jouw licht

Waarop laat jij jouw licht schijnen?
Naar gelang je eigen denkpatronen, overtuigingen, gedachtes, emotionele toestand,… zal jouw lichtbron als een magnetisch veld in je buitenwereld schijnen op datgene wat resoneert met je binnenwereld.
Voel jij je goed in je vel, dan trek je mensen aan die zich ook goed voelen. Ze tillen je op naar een hoger energieniveau. Je zal gezonder eten, je fitter en energieker voelen. Je filtert vanuit je geheugen de positieve ervaringen, uitspraken, gebeurtenissen,… enkel deze komen binnen in je bewustzijn.

Voel jij je echter minder goed en zie je op dit moment meer de donkerte? Dan trek je ook deze energie aan. Je licht zal minder sterk schijnen, waardoor je het licht buiten jezelf niet kan zien. Je energieniveau zakt en je trekt lage en donkere energieën aan in je buitenwereld. Ook maak je eerder negatieve interpretaties en is je brein selectief voor pijnlijke en negatieve gebeurtenissen.

Verstoringen van buitenaf

Aangezien we voortdurend beïnvloed worden door prikkels van buitenaf, kan het zijn dat jouw innerlijke licht hierdoor verstoord wordt. Onderzoek eens in jouw leven wie jou in het donker laat staan én wie jouw licht versterkt.
Een werkgever die voortdurend kritisch en afbrekend is laat jouw licht uitdoven.
Een veeleisende partner die amper liefde geeft zorgt ervoor dat de warmte en het licht in jou verdwijnen.
Fysiek je vaak in een donkere omgeving bevinden heeft eveneens een nefaste invloed.

Jouw licht herstellen

“Durf je eigen schaduwzijde te belichten”

Wil je jezelf vrij en ontspannen voelen? Laat het licht naar binnen schijnen. Onderzoek welke negatieve overtuigingen en destructieve patronen je hebt.
Ben je snel van streek als iemand je een ‘opmerking’ geeft?
Barst je onmiddellijk uit in tranen of een kwade bui?
Durf jij jouw waarheid niet te spreken uit angst voor het oordeel van anderen?
Of ben je boos omdat je jezelf niet onder “controle” kan houden?

Voel het, geef er erkenning aan. Accepteer dat het voor nu nog steeds zo is.
Het is helemaal ok. Je bent goed zoals je bent. Je mag er zijn, met je boosheid, verdriet, angsten,…
Door er licht, lucht en aandacht aan te geven, kan de emotie en/of overtuiging ontspannen.
Deze verandering in je mindset zal een verandering in je gedrag en gevoel teweegbrengen.

Door dit te doen zal jouw eigen lichtbron versterken. Het geeft je een intense innerlijke kracht. Een gevoel van vertrouwen, zelfvertrouwen en hoop.
Vaak moeten we eerste iets ergs meemaken om te kunnen voelen hoe sterk ons eigen licht is.
Momenten van diepte geven je de kans om te groeien.
Terwijl je naar boven klimt kan je het zonlicht steeds meer boven de bergen zien verschijnen.
Je voelt dat er hoop is.
Vertrouw erop dat je lessen leert en groeit in jouw bewustzijn.
Leer je donkere zijdes kennen. Je slaagt erin er beter mee om te gaan.
En uiteindelijk transformeer je ze naar een zachte kracht.

“Hier en nu”

Breng je lichaam en geest opnieuw naar het moment.
Leef en beleef dit moment.

Richt je aandacht letterlijk naar de zon. Voel je dankbaar voor het licht en de warmte van de zon.
Sluit je ogen en richt je gezicht naar de zon.
Voel hoe alles wat koud is opgewarmd wordt door de zon.
Alle pijn, verdriet en angsten kunnen smelten in de zon.
Laat liefde, zachtheid en dankbaarheid wakker worden in jouw diepste kern.

Hou van jezelf zoals je bent.

“Ademhaling”

Je ademhaling brengt zachtheid en flexibiliteit. Hiermee herstel je de negatieve overtuigingen, gedachten, emoties en patronen binnen jou. Het helpt je zenuwstelsel te ontspannen. Je laat trillingen in jezelf opnieuw coherent met elkaar resoneren door terug te keren naar jouw diepste kern. Je ademhaling is een krachtige energievorm die opnieuw balans brengt.

Tips die je kan uitproberen

Zorg voor een gezonde leefomgeving. Leef en werk in een ruimte waar voldoende licht aanwezig is. En het liefst buitenlicht, dit is natuurlijk en veel krachtiger dan kunstmatige lichtbronnen.
Stel je voor dat je de kracht van de zon inademt.  Zie je de zon op dit moment niet schijnen? Geen probleem. Stel je recht, buig je knieën lichtjes. Ontspan je schouders, recht je rug. Stel je voor dat er boven je hoofd een grote liefdevolle zon staat. Ze straalt al haar warmte en licht op jou. Bij elke diepe inademing adem je deze kracht via je kruinchakra (topje van je hoofd) naar binnen. Bij elke uitademing laat je het licht en de warmte door je hele lichaam stromen. Steeds verder naar beneden, dieper tot in het diepste van je kern.
Voel hoe al je zorgen en spanningen wegsmelten en je lichaam verlaten via je voeten. Moeder aarde staat klaar om deze negatieve energie te transformeren naar kracht.
Neem afstand van al de donkere energie in je leven. Stop destructieve gewoontes, doorbreek oude patronen. Laat negatieve mensen waar ze zijn, zoek mensen op die je mee optillen naar een hoger niveau.
Eet gevarieerd en gezond. Breng kleur aan op je bord, ook dit brengt vreugde voor je ogen en je maag.
Straal met een warme en oprechte lach.

Veel succes!

Meer licht laten schijnen in jezelf?
Volg eens een les in m’n rustgevende tuin te Zomergem (Lievegem). Elke maand geef ik een energieboost met tal van helende oefeningen. Meer info onder Methodieken – Medische Qi Gong – Boost.
Wie weet, tot binnenkort.