Over Sofie de Schaepmeester

Lichaamsgerichte Psychotherapie

Over mezelf…

Ik heb de keuze gemaakt mijn passie te leven. Reeds jaren droom ik ervan mijn eigen praktijk op te starten, het biedt me veel  voldoening dit te kunnen doen.

Binnen mijn visie leg ik de nadruk op de verbinding tussen lichaam en geest, deze zijn voortdurend in wisselwerking met elkaar. Emotionele klachten kunnen aanleiding geven tot fysieke problemen en omgekeerd. Binnen de therapie vind ik het belangrijk niet enkel in het hoofd van de cliënt te werken, maar hem ook te laten voelen in zijn lichaam. Bewustzijn over lichaamssignalen kan ervoor zorgen dat je jezelf psychisch kan leren beschermen. Het boeit me om mijn cliënt te ondersteunen in zijn verdiepingsproces op weg naar meer bewustzijn.  Meer inzichten brengen over bepaalde levenspatronen, de link tussen fysieke en emotionele blokkades,…

Reeds vanuit de kindertijd ontwikkel je verschillende overtuigingen, deze ontstaan als reactie op jouw contact met je buitenwereld. Deze overtuigingen zorgen ervoor dat je, naar gelang de situatie, op een specifieke manier zal leren reageren. Met als grootste doel jezelf te beschermen. Deze beschermings- of overlevingsmechanismen zorgen ervoor dat je in sommige situaties op een bepaalde manier zal voelen, denken en handelen. Je ontwikkelt patronen die je helpen om je staande te houden binnen je eigen leven. Na enige tijd kunnen deze patronen echter net een valkuil worden. Het is belangrijk hierin inzicht te verwerven en verandering aan te brengen met als doel de levenskwaliteit van de cliënt opnieuw te verhogen.

De cliënt is steeds verantwoordelijk voor zijn eigen proces. Als psychotherapeut ondersteun ik hem hierin.

Opleidingen

In 2010 ben ik afgestuurd als Master in de Klinische Psychologie aan de Universiteit Gent.

In 2016 heb ik de 4-jarige opleiding Psycho-energetische therapie in Academ te Rotterdam afgerond. Een opleiding voor lichaamsgerichte therapie.

In 2014 ben ik gestart met de 4-jarige opleiding “Medische Qi Gong therapeut”.

Kennis over de alternatieve geneeswijzen, zoals homeopathie, Chinese geneeskunde, energetisch en spiritueel werk werden mij bij wijze van spreken met de paplepel ingegeven. De interesse hierin werd van jongs af aan aangewakkerd, en blijft tot op vandaag groeien.

Ervaring

2010-   : Klinisch psycholoog op de Universitaire Psychiatrische Spoed Interventie Eenheid (UPSIE) in het UZ Gent.

april 2016: start groepslessen Medische Qi Gong in Ursel

oktober 2016: start groepslessen Medische Qi Gong in Gent