Lichaamsgerichte Psychotherapie

Voor Wie?

Lichaamsgerichte Psychotherapie is nuttig als u last heeft van;


  • Angstklachten

  • Burn-out

  • Depressie

  • Hyperventilatie

  • Psycho-somatische klachten

  • Problemen met het zelfbeeld en zelfvertrouwen

  • Nood aan coaching op vlak van één of meerdere levensgebieden

*Deze therapie is niet geschikt voor mensen met een verstoorde realiteitsbeleving, waarbij er sprake is van wanen of hallucinaties.

Wat is het?

Lichaamsgerichte psychotherapie is een combinatie van lichaam (voelen van emotionele gewaarwordingen en fysieke blokkades) en geest (denken en begrijpen). Ik ben ervan overtuigd dat elke cel van ons lichaam onze ervaringen opslaat. Dit betekent dat zowel onze geest, als ons lichaam kennis heeft over onze levenservaringen, gedachten, gevoelens en verlangens. Bewustzijn over jezelf, je lichamelijke en psychische klachten brengt meer inzicht over hoe jij in het leven staat. Hierdoor kan je jouw valkuilen transformeren naar kwaliteiten.

Face-to-face of online.

Hoe werkt het?

Binnen de therapie hecht ik belang aan datgene wat jou nu in je leven beperkt of belemmert. Het is belangrijk om jouw levenskwaliteit opnieuw te optimaliseren. Aan de hand van ademsessies, voice-dialogue, visualisaties, systemisch werk, opstellingen, coaching, medische Qi Gong,… verwerf je steeds meer inzicht in hoe jij in het leven staat. Je maakt kennis met jouw levenspatronen en –overtuigingen die zowel een valkuil kunnen zijn, als een kwaliteit. Je ontdekt wat je tegenhoudt om bepaalde stappen te zetten of wat er net voor zorgt dat je telkens met hetzelfde probleem geconfronteerd wordt.

Het is combinatie van praten en voelen op fysiek, emotioneel en energetisch vlak. De nadruk ligt op het ervaringsgerichte (experientiële). Door te voelen wat er zich afspeelt op deze gebieden, creeër je de ruimte om spanningen en zowel oude als huidige emotionele pijnen, verdriet en boosheid te verwerken en los te laten.

Methodieken

Ademtherapie

Door met je bewuste aandacht naar je ademhaling te gaan breng je jezelf in contact met je pure levensenergie en onderdrukte gevoelens en emoties.

Lees Meer

Voice-dialogue

Je gaat in gesprek met je verschillende, innerlijke ‘stemmen’ – delen van jezelf die bewust of minder bewust een rol in je leven en relaties spelen.

Lees Meer

Coaching

Ik bied jou ondersteuning in je groeiproces en geef je feedback waar nodig.  Ik help je inzicht te verwerven in hoe jij in het leven staat.

Lees Meer

Systemisch werk en opstellingen

Aan de hand van deze methodiek verwerven we meer inzicht in jouw thematiek. Het kan helderheid brengen en tezelfdertijd is er ruimte voor heling.

Lees Meer

Medische Qi Gong

Qi Gong is een oude Chinese bewegingsleer waarbij in vloeiende bewegingen de lichaamsenergie die geblokkeerd is, vrijgemaakt wordt.

Lees Meer

Karakterstructuren

Meer inzicht verwerven in de structuur die bij jou de bovenhand neemt zorgt ervoor dat je zowel de valkuilen als de kwaliteiten van deze structuur leert kennen.

Lees Meer

Tarieven

Afhankelijk van de problematiek/klachten stippel ik samen met de cliënt een traject uit. Naar gelang de methodiek die gehanteerd wordt kan de duur van de sessie verschillen.

Afspraken die niet binnen 24 uur voorafgaand aan de afspraak worden geannuleerd, worden in rekening gebracht.

1 uur

€551 uur
€551 uur

Algemene Voorwaarden

Afhankelijk van de problematiek/klachten stippel ik samen met de cliënt een traject uit. Naar gelang de methodiek die gehanteerd wordt kan de duur van de sessie verschillen.

Gelieve je afspraak 24u op voorhand te annuleren of wijzigen. Anders wordt er een vergoeding van 20€ aangerekend.

Dank voor uw begrip.

Geïnteresseerd?

Maak een afspraak