Warm de winter in
18 november 2022 Sofie

Winter, de gezelligste maand van het jaar.

Het is vroeg donker, je kan het thuis gezellig maken. Kaarsjes, lichtjes, warme dekentjes, een kopje thee,…

 

Natuurlijk is het niet voor iedereen een aangename periode.

De koude brengt vaak fysieke klachten met zich mee. Zo ontstaat er soms meer pijn in spieren en gewrichten. Vermoeidheid, een gevoel van leegte, zowel fysiek als energetisch.

 

De donkerte kan een gevoel van onveiligheid versterken. Of ons de gelegenheid geven extra goed voor onszelf te zorgen, ons op te warmen van binnenuit. Hierdoor kunnen angsten en onveiligheid net afnemen.

 

Belangrijk tijdens de  winterperiode is om onze nieren te versterken. Dit kan via de voeding, door bijvoorbeeld oker- of cashewnoten te eten en voldoende water te drinken. Kidneybeans zijn ook heel versterkend voor je nieren.

 

De nieren zijn het orgaan gekoppeld aan dit seizoen. Ze staan centraal en vragen onze aandacht. Zoals de beren een winterslaap houden heeft ons lichaam ook nu meer nood aan slaap. Tijd om te cocoonen.  Neem de rust die je lichaam nu van je vraagt. Zoek vertraging op in wat je doet.

 

Tijdens de komende 8 weken gaan we aan de hand van verschillende Qi gongoefeningen onze nieren fysiek en energetisch versterken. Ze zijn verantwoordelijk voor ons veiligheidsgevoel en onze wilskracht. Zo kan je vol power het voorjaar starten boordevol energie en inspiratie.

 

Neem je graag deel aan deze online reeks?

We starten op donderdag 15 december 2022 en eindigen op donderdag 2 februari 2023.

Elke donderdag van 10u tot 10u45 geeft Sofie online les via Zoom.

Geen getreur als je niet live kan deelnemen want na de les wordt een opname verzonden. De opnames blijven beschikbaar tot 2weken na startdatum van de reeks.

 

Wees erbij voor jouw winterboost.