Ontspannen zwanger zijn!?

Ontspannen zwanger zijn!?
6 mei 2020 Sofie

Zwanger zijn in ontspanning…

Ja, graag!

Voor mij persoonlijk een heel bijzonder en belangrijk thema.

Als mama van drie lieve dochters weet ik hoe het is om zwanger te zijn.

Een tijd om nooit te vergeten.

 

Zo’n klein wondertje laten groeien in mijn buik, ik vind het nog steeds zo wonderbaarlijk!

Tijdens mijn zwangerschappen volgde ik onder andere relaxatie- en ademhalingsoefeningen tijdens mijn opleiding tot lichaamsgericht psychotherapeute. Hoe meer ik bepaalde oefeningen deed, hoe beter ik mijn kleine wondertje kon voelen. Het gaf me een ontspannen gevoel en ik had echt het gevoel dat ik niet de enige was die er vrolijk van werd.

Wist je dat door bewuster te ademen in je buik, je jouw kleintje meer ruimte geeft om te kunnen ontwikkelen. Hij of zij krijgt letterlijk meer bewegingsruimte doordat jouw lichaam ontspant. Maar ook de emotionele ontwikkeling, die start in de moederschoot, wordt hierdoor bevorderd.

Tijdens een zwangerschap kan een liefdevolle en warme band ontstaan tussen moeder en kind. Dit kan je eenvoudigweg doen door je handen op je buik te leggen. Visualisaties kunnen hierbij zeker ook ondersteunend zijn.

Eveneens helpt een ontspannen zwangerschap je voor een vlottere bevalling.

De tools die je aangereikt krijgt kan je na je bevalling gerust verder inzetten.

Hoe meer rust jij in zo’n mooie en toch nieuwe situatie uitstraalt, hoe rustiger jouw baby zal zijn.

Wil jij graag ontspannen zwanger zijn?

Dat kan!

Binnenkort starten online workshops waarbij we gedurende 8 weken elke week 1.5u aan de slag gaan met tal van tips, trics, oefeningen en leuke weetjes.

Ontdek meer over jezelf en jouw toekomstige baby!

Voor meer info mail me gerust of vul een aanvraagformulier in op mijn website.

 

En wie weet.. tot binnenkort!