Vragen of info? sofie_deschaepmeester@hotmail.com

Medische Qi Gong

Levensenergie

Medische Qi Gong is een stroming binnen de Chinese Geneeskunde. Qi staat voor levensenergie, Gong betekent “de kunst” of “vaardigheid”. Qi Gong kun je dus vertalen als “het beheersen van en werken met levensenergie”.

Qi Gong is een oude Chinese bewegingsleer waarbij in vloeiende bewegingen de lichaamsenergie die geblokkeerd is, vrijgemaakt wordt.

We benaderen een holistische visie, waarbij lichaam en geest één zijn. Lichamelijke en psychische klachten staan in verbinding met elkaar. Aan de hand van Medische Qi Gong verwerf je steeds meer bewustzijn over jouw lichaam en leven.  Je gaat opzoek naar de dieperliggende oorzaak van bepaalde klachten, waardoor de symptomen geleidelijk aan verdwijnen.

Hoe? Door het te doen en te ervaren!

Medische Qi Gong bestaat uit het doen van zowel statische als dynamische oefeningen. De beweging of stilstand brengt je lichaam in bepaalde houdingen waardoor je gestagneerde energie opnieuw laat stromen. Je ademhaling speelt een cruciale rol. Via je ademhaling breng je rust in je lichaam. Je ademt door blokkades heen, waardoor je energie beter gaat stromen. Overigens is het belangrijk om ook je mind/hoofd een andere focus te geven. Dit doen we aan de hand van kleurenvisualisaties. Door je mind een opdracht te geven kan je zorgen uit het dagelijkse leven loslaten.
Met als resultaat: ontspanning en zelfheling!

Ervaar de rustige, vloeiende bewegingen en klanken van Qi Gong. Voel wat het met je doet en hoeveel energie het je oplevert. Het verbetert de vitaliteit, de gezondheid en brengt rust en ontspanning. Qi Gong is voor elke leeftijd en de lessen zijn voor een ieder die hun lichaam de weldaad gunnen om te stromen en gezond te blijven.

Uw docent

Vanaf april 2016 is Sofie met veel enthousiasme en passie met groepslessen medische Qi Gong gestart. Tijdens de lessen leert Sofie je specifieke houdingen en bewegingen die samen geoefend worden. Door deze frequent te doen breng je verandering in de energiebanen van onze belangrijkste vitale organen.

Sofie volgt sinds 2014 de 4-jarige opleiding “Medische Qi Gong practitioner en therapeut” bij acupuncturist en bewustzijnstrainer Linda Bijtebier. Linda is doctor in Medische Qi Gong. Ze is afgestudeerd bij Prof. dr Alan Johnson in California.

 

  • Ochtendlessen op woensdag en vrijdag van 6u30 tot 7u00 via Zoom. Vol energie je dag starten en zo een gezonde ochtendroutine aanleren? Klik hier voor meer info:  Wake up with Sofia 

 

  • Online Qi gong reeksen rond een bepaald thema. De oefeningen volgen de seizoenen. Nu komt de lente in het zicht en richten we ons op de lever. Als generaal van ons lichaam speelt de lever een belangrijke rol om de “free flow” in ons lichaam aan te sturen. Energetisch is hij gekoppeld aan gevoelens als vriendelijkheid, boosheid, irritatie, frustratie, kwaadheid, stress en spanning. Disbalans op vlak van je lever brengt verstoring met zich mee zoals ontstekingen, migraine, een ontregelde hormonenhuishouding,… Versterken van de leverenergie brengt meer ontspanning en innerlijke rust.  Deze reeks start  op donderdag 23 maart 2023. Gedurende 8 weken elke donderdag van 10u tot 10u45 online les. Nadien kan je de opname op eigen tempo volgen. Inschrijven kan door te mailen naar sofie_deschaepmeester@hotmail.com

 

Qi gongles in Gezondheidspraktijk Ode te Mariakerke

Qi gonglessenreeksen in de Gezondheidspraktijk ODE te Mariakerke. 

Dinsdagmiddag 12u30 – 13u30

18/04, 25/04, 2/05, 9/05, 16/05, 23/05, 30/05, 6/06, 13/06, 20/06

Kennismakingsreeks 4 lessen aan 60€

10-lessenreeks aan 135€

Je kan eender wanneer instromen in de lessenreeks.

Donderdagavond 19u30 – 20u30

11/05, 25/05, 8/06, 22/06 en 6/07

5-lessenreeks aan 75€

 

Inschrijven via mail

sofie_deschaepmeester@hotmail.com

Locatie 

Ode gezondheidspraktijk

Albrecht Dürerlaan 22 – 9030