Vragen of info? sofie_deschaepmeester@hotmail.com

 

 

Medische Qi Gong

Medische Qi Gong is gebaseerd op de Chinese Geneeskunde. Qi staat voor het Chinese concept van levensenergie; Gong betekent zoveel als “de kunst” of “vaardigheid”. Qi Gong kun je dus vertalen als “het beheersen van en werken met levensenergie”.

Qi Gong is een oude Chinese bewegingsleer waarbij in vloeiende bewegingen de lichaamsenergie die geblokkeerd is, vrijgemaakt wordt.

Ze gaan ervan uit dat lichaam en geest één zijn. Lichamelijke en psychische klachten staan in verbinding met elkaar. Aan de hand van Medische Qi Gong verwerf je steeds meer bewustzijn over jouw lichaam en leven.  Je gaat opzoek naar de dieperliggende oorzaak van bepaalde klachten, waardoor de symptomen geleidelijk aan verdwijnen.

Hoe? Door het te doen en te ervaren!

Medische Qi Gong bestaat uit het doen van zowel statische als dynamische oefeningen. De beweging of stilstand breng je lichaam in bepaalde houdingen waardoor je gestagneerde energie opnieuw in beweging brengt. Je ademhaling speelt een cruciale rol. Via je ademhaling breng je rust in je lichaam. Je ademt door blokkades heen, waardoor je energie beter gaat stromen. Overigens is het belangrijk om ook je mind/hoofd een andere focus te geven. Dit doen we aan de hand van kleurenvisualisaties. Door je mind een opdracht te geven kan je zorgen uit het dagelijkse leven loslaten.
Met als resultaat: ontspanning!

Ervaar de rustige en vloeiende bewegingen van Qi Gong, voel wat het met je doet en hoeveel energie het je oplevert. Het verbetert de vitaliteit, de gezondheid en brengt rust en ontspanning. Qi Gong is voor elke leeftijd en de lessen zijn voor een ieder die hun lichaam de weldaad gunnen om te stromen en gezond te blijven.

Qi Gong les Ursel en Gent

Er is Qi Gongles in Gent én Ursel. 

Even de tijd nemen om helemaal tot jezelf te komen in het hier en nu.

Wat je kan verwachten van deze lessen:
* Ontspanning.
* Verbetering van je fysieke kracht en vitaliteit.
* Gemakkelijker loslaten van oppervlakkige en diepere emotionele blokkades en dagelijkse zorgen.
* Toename van zelfinzicht, aanvoelen wat je echt wil en wat goed is voor jezelf, dit betekent dat je emotionele weerbaarheid enorm toeneemt!
* Betere controle van je eigen energiehuishouding.
* Algemeen positief effect op je immuniteit, hart- en bloedvatenstelsel, ademhalingssysteem, spijsvertering, zenuwstelsel en hormonaal systeem.

URSEL – vanaf september 2019 vinden de lessen plaats in ZOMERGEM (9930 Lievegem)

Maandagavond
Tijd: 20:00 tot 21:00.
Dinsdagochtend
Tijd:
 09:00 tot 10:00.

Investering:

95€ September – December 

9/09,16/09, 23/09, 30/09, 7/10, 14/10, 21/10, 4/11, 18/11, 25/11, 2/12, 9/12 en 16/12.

95€ Januari – Juni

6/01, 13/01, 20/01, 27/01, 3/02, 10/02, 17/02, 24/02, 2/03, 9/03, 16/03, 23/03, 30/03, 20/04, 27/04, 4/05, 11/05, 18/05, 25/05, 8/06, 15/06, 22/06 en 29/06.

Tijdens de schoolvakanties is er geen les.

Aanmelding: via email naar sofie_deschaepmeester@hotmail.com

Locatie: adres wordt doorgegeven na aanmelding. Bij droog weer probeer ik steeds buiten te Qi Gongen. Het natuurelement is een mooie extra element.

GENT

Voorlopig is er GEEN les meer te Gent.


Locatie: Jenaplanschool de Kleurdoos in de balletzaal  – Onderwijsstraat 10 te Ledeberg.

QI GONGBOOST ZOMERGEM

Elke maand is er een Qi Gongboost in mijn tuin. Tijdens deze 2,5u durende helende sessie genieten we van de natuur en buitenlucht.

 

Investerng: 25€.

Locatie: Het adres wordt doorgegeven bij aanmelding. 

Bij mooi weer Qi Gongen we buiten!

GEEN les tijdens schoolvakanties

Interesse in een proefles? Neem gerust contact op met mij! sofie_deschaepmeester@hotmail.com

Eerste les is met 50% korting!

!Opgelet: leskaarten vervallen na 3 maanden!

Qi Gong les voor kinderen

Qi Gong voor kinderen

Wil je jouw kind laten Qi gongen? Maar ondertussen zelf ook Qi gongles volgen in een andere groep? Als mama van 3 jonge dochters vind ik het zo belangrijk dat kinderen zich goed in hun vel voelen. Hoe meer inzicht ze krijgen in zichzelf, hoe meer vaardigheden ze kunnen aanleren om stevig in het leven te staan.

Er wordt vaak zoveel van hen verwacht, dat het belangrijk is om zichzelf te leren beschermen. Dit zal er op latere leeftijd voor zorgen dat ze meer zelfvertrouwen hebben, hun grenzen durven te stellen, assertief zijn,…

Vanaf nu worden de lessen voor kinderen gegeven door mijn zus Sylvie. Zij is naast Qi Gong docent,  een enthousiaste kleuterjuf en heeft veel voeling met kinderen. De oudergroep krijgt les van mij.

Wanneer?

Woensdagmiddag

kleuters en ouders: 14:00 tot 15:00

1ste, 2de en 3de leerjaar en ouders: 15:00 tot 16:00

Investering: 6€/les
Locatie:
Praktijk lichaamsgerichte psychotherapie, Rozestraat 26 – 9910 Ursel. 

Komen jullie samen, of met meerdere kinderen dan krijgen jullie elk 5% korting.

GEEN les tijdens schoolvakanties

Interesse of vragen? Mail me gerust: sofie_deschaepmeester@hotmail.com

Ik heb er alvast zin in!

Onze kinderen, onze toekomst…

Qi Gong Boost

Qi Gong boost

Heb je het gevoel dat je blokkeert in je leven?

Je staat stil.. Maar eigenlijk wil je opnieuw vooruitgaan..

Je wordt door de kleinste gebeurtenis geraakt in verdriet of net overstuur in kwaadheid. Of misschien weet je helemaal niet meer waarom je irritatie of frustratie voelt.. Het gevoel soms in de knoop te liggen met jezelf?

Of je hebt last van bepaalde lichamelijke kwaaltjes (aanhoudende verkoudheden, gevoelige keel, last van gewrichten, vermoeidheid, misselijkheid,…).

Dan is deze boost zeker iets voor jou! Tijdens deze 2,5u maak je blokkades los waardoor je de weg op jouw pad terugvindt! 

Kom kennismaken met Medische Qi Gong tijdens de Qi Gong boost.

Gedurende 2.5u doen we verschillende Qi Gongoefeningen om fysieke en/of emotionele blokkades los te maken, om ons nadien helemaal op te vullen met positieve energie!

Dit alles aan de hand van verschillende technieken: statische en dynamische oefeningen, ademhaling, visualisatie van kleuren, gebruik van klanken,…

Je bent meer dan welkom!

Data: Zaterdag 10 febr – 3 mrt – 28 apr – 26 mei – 9 juni

Tijd: 08:30 tot 11:00.
Investering:
25€/les
Locatie:
Praktijk lichaamsgerichte psychotherapie, Rozestraat 26 – 9910 Ursel. 

Graag vooraf inschrijven via mail aub.

sofie_deschaepmeester@hotmail.com

AANBOD: breng je iemand nieuw mee, dan geniet je van 5€ korting op jouw Qi Gong boost!

Uw docent

Vanaf april 2016 is Sofie met veel enthousiasme en passie met groepslessen medische Qi Gong gestart. Tijdens de lessen leert Sofie je specifieke houdingen en bewegingen die samen geoefend worden. Door deze frequent te doen breng je verandering in de energiebanen van onze belangrijkste vitale organen.

Sofie volgt sinds 2014 de 4-jarige opleiding “Medische Qi Gong practitioner en therapeut” bij acupuncturist en bewustzijnstrainer Linda Bijtebier. Linda is doctor in Medische Qi Gong. Ze is afgestudeerd bij Prof. dr Alan Johnson in California.

 

 

Vragen of info? sofie_deschaepmeester@hotmail.com