Vragen of info? sofie_deschaepmeester@hotmail.com

 

 

Medische Qi Gong

Medische Qi Gong is gebaseerd op de Chinese Geneeskunde. Qi staat voor het Chinese concept van levensenergie; Gong betekent zoveel als “de kunst” of “vaardigheid”. Qi Gong kun je dus vertalen als “het beheersen van en werken met levensenergie”.

Qi Gong is een oude Chinese bewegingsleer waarbij in vloeiende bewegingen de lichaamsenergie die geblokkeerd is, vrijgemaakt wordt.

Ze gaan ervan uit dat lichaam en geest één zijn. Lichamelijke en psychische klachten staan in verbinding met elkaar. Aan de hand van Medische Qi Gong verwerf je steeds meer bewustzijn over jouw lichaam en leven.  Je gaat opzoek naar de dieperliggende oorzaak van bepaalde klachten, waardoor de symptomen geleidelijk aan verdwijnen.

Hoe? Door het te doen en te ervaren!

Medische Qi Gong bestaat uit het doen van zowel statische als dynamische oefeningen. De beweging of stilstand breng je lichaam in bepaalde houdingen waardoor je gestagneerde energie opnieuw in beweging brengt. Je ademhaling speelt een cruciale rol. Via je ademhaling breng je rust in je lichaam. Je ademt door blokkades heen, waardoor je energie beter gaat stromen. Overigens is het belangrijk om ook je mind/hoofd een andere focus te geven. Dit doen we aan de hand van kleurenvisualisaties. Door je mind een opdracht te geven kan je zorgen uit het dagelijkse leven loslaten.
Met als resultaat: ontspanning!

Ervaar de rustige en vloeiende bewegingen van Qi Gong, voel wat het met je doet en hoeveel energie het je oplevert. Het verbetert de vitaliteit, de gezondheid en brengt rust en ontspanning. Qi Gong is voor elke leeftijd en de lessen zijn voor een ieder die hun lichaam de weldaad gunnen om te stromen en gezond te blijven.

Relaxatieles in Zomergem

Relaxatieles in Zomergem. 

Even de tijd nemen om helemaal tot jezelf te komen in het hier en nu.

Wat je kan verwachten van deze lessen:
* Ontspanning.
* Verbetering van je fysieke kracht en vitaliteit.
* Gemakkelijker loslaten van oppervlakkige en diepere emotionele blokkades en dagelijkse zorgen.
* Toename van zelfinzicht, aanvoelen wat je echt wil en wat goed is voor jezelf, dit betekent dat je emotionele weerbaarheid enorm toeneemt!
* Betere controle van je eigen energiehuishouding.
* Algemeen positief effect op je immuniteit, hart- en bloedvatenstelsel, ademhalingssysteem, spijsvertering, zenuwstelsel en hormonaal systeem.

QI GONGBOOST ZOMERGEM 2021

Elke maand is er een Qi Gongboost in mijn tuin. Tijdens deze 2,5u durende helende sessie genieten we van de natuur en buitenlucht.

Data:

26/06/2021 8u30 – 11u00

07/08/2021  8u30 – 11u00

4/09/2021  8u30  –  11u00

2/10/2021  8u30  –  11u00

Inschrijving: @ sofie_deschaepmeester@hotmail.com

Investerng: 25€.

Locatie: Het adres wordt doorgegeven bij aanmelding. 

Qi Gong les voor kinderen

Workshops kinderen

Dit najaar geven we enkele workshops aan kinderen. Tijdens deze momenten spenderen we aandacht aan hoe kinderen op een constructieve manier kunnen leren hun emoties te kanaliseren. Dit doen we, net zoals tijdens onze kampen, op basis van verschillende technieken. Zoals rollenspel, Qi Gongoefeningen, relaxatietechnieken, ademhalingsoefeningen, knutselen,…

28/09/2019   9u-11u       –     groep 1

5/10/2019      9u-11u      –      groep 2

26/10/2019    9u-11u     –      groep 1

30/11/2019    9u-11u      –      groep 2

Groep 1: 1ste, 2de, 3de kleuter en 1ste, 2de en 3de leerjaar

Groep 2: 4de, 5de en 6de leerjaar en 1ste en 2de middelbaar

Deelname bedraagt 20€.

Bij interesse graag inschrijven via sofie_deschaepmeester@hotmail.com.

 

Kampen “Creatief met emoties”

Na het grote succes van ons Zomerkamp “Creatief met emoties” hebben we besloten hier een vervolg aan te breien. Enthousiaste kinderen meer kunnen bijleren over hoe ze met hun emoties kunnen omgaan op een speelse manier, dat is onze missie.

Winterkamp: 23 en 30/12/2019 van 8u30 tot 16u30 (kamp start om 9u tot 16u).

Deelname bedraagt 25€ per kind, korting voor broers en/of zussen.

Interesse? Neem gerust contact op met mijn zus Sylvie De Schaepmeester voor extra informatie of inschrijving! sylvie.de.schaepmeester@hotmail.com

Qi Gong Boost

Qi Gong boost

Heb je het gevoel dat je blokkeert in je leven?

Je staat stil.. Maar eigenlijk wil je opnieuw vooruitgaan..

Je wordt door de kleinste gebeurtenis geraakt in verdriet of net overstuur in kwaadheid. Of misschien weet je helemaal niet meer waarom je irritatie of frustratie voelt.. Het gevoel soms in de knoop te liggen met jezelf?

Of je hebt last van bepaalde lichamelijke kwaaltjes (aanhoudende verkoudheden, gevoelige keel, last van gewrichten, vermoeidheid, misselijkheid,…).

Dan is deze boost zeker iets voor jou! Tijdens deze 2,5u maak je blokkades los waardoor je de weg op jouw pad terugvindt! 

Kom kennismaken met Medische Qi Gong tijdens de Qi Gong boost.

Gedurende 2.5u doen we verschillende Qi Gongoefeningen om fysieke en/of emotionele blokkades los te maken, om ons nadien helemaal op te vullen met positieve energie!

Dit alles aan de hand van verschillende technieken: statische en dynamische oefeningen, ademhaling, visualisatie van kleuren, gebruik van klanken,…

Je bent meer dan welkom!

QI GONGBOOST ZOMERGEM 2021

Data:

26/06/2021 8u30 – 11u00

10/07/2021  8u30 – 11u00 

07/08/2021  8u30 – 11u00

04/09/2021  8u30 – 11u00

01/10/2021 19u00 – 21u30

 

Investerng: 25€.

Locatie: Het adres wordt doorgegeven bij aanmelding.

Graag vooraf inschrijven via mail aub.

sofie_deschaepmeester@hotmail.com

AANBOD: breng je iemand nieuw mee, dan geniet je van 5€ korting op jouw Qi Gong boost!

Uw docent

Vanaf april 2016 is Sofie met veel enthousiasme en passie met groepslessen medische Qi Gong gestart. Tijdens de lessen leert Sofie je specifieke houdingen en bewegingen die samen geoefend worden. Door deze frequent te doen breng je verandering in de energiebanen van onze belangrijkste vitale organen.

Sofie volgt sinds 2014 de 4-jarige opleiding “Medische Qi Gong practitioner en therapeut” bij acupuncturist en bewustzijnstrainer Linda Bijtebier. Linda is doctor in Medische Qi Gong. Ze is afgestudeerd bij Prof. dr Alan Johnson in California.

 

 

Vragen of info? sofie_deschaepmeester@hotmail.com