Vragen of info? sofie_deschaepmeester@hotmail.com

Medische Qi Gong

Medische Qi Gong is gebaseerd op de Chinese Geneeskunde. Qi staat voor het Chinese concept van levensenergie; Gong betekent zoveel als “de kunst” of “vaardigheid”. Qi Gong kun je dus vertalen als “het beheersen van en werken met levensenergie”.

Qi Gong is een oude Chinese bewegingsleer waarbij in vloeiende bewegingen de lichaamsenergie die geblokkeerd is, vrijgemaakt wordt.

Ze gaan ervan uit dat lichaam en geest één zijn. Lichamelijke en psychische klachten staan in verbinding met elkaar. Aan de hand van Medische Qi Gong verwerf je steeds meer bewustzijn over jouw lichaam en leven.  Je gaat opzoek naar de dieperliggende oorzaak van bepaalde klachten, waardoor de symptomen geleidelijk aan verdwijnen.

Hoe? Door het te doen en te ervaren!

Medische Qi Gong bestaat uit het doen van zowel statische als dynamische oefeningen. De beweging of stilstand breng je lichaam in bepaalde houdingen waardoor je gestagneerde energie opnieuw in beweging brengt. Je ademhaling speelt een cruciale rol. Via je ademhaling breng je rust in je lichaam. Je ademt door blokkades heen, waardoor je energie beter gaat stromen. Overigens is het belangrijk om ook je mind/hoofd een andere focus te geven. Dit doen we aan de hand van kleurenvisualisaties. Door je mind een opdracht te geven kan je zorgen uit het dagelijkse leven loslaten.
Met als resultaat: ontspanning!

Ervaar de rustige, vloeiende bewegingen en klanken van Qi Gong, voel wat het met je doet en hoeveel energie het je oplevert. Het verbetert de vitaliteit, de gezondheid en brengt rust en ontspanning. Qi Gong is voor elke leeftijd en de lessen zijn voor een ieder die hun lichaam de weldaad gunnen om te stromen en gezond te blijven.

Uw docent

Vanaf april 2016 is Sofie met veel enthousiasme en passie met groepslessen medische Qi Gong gestart. Tijdens de lessen leert Sofie je specifieke houdingen en bewegingen die samen geoefend worden. Door deze frequent te doen breng je verandering in de energiebanen van onze belangrijkste vitale organen.

Sofie volgt sinds 2014 de 4-jarige opleiding “Medische Qi Gong practitioner en therapeut” bij acupuncturist en bewustzijnstrainer Linda Bijtebier. Linda is doctor in Medische Qi Gong. Ze is afgestudeerd bij Prof. dr Alan Johnson in California.

 

  • Ochtendlessen op woensdag en vrijdag van 6u30 tot 7u00 via Zoom. Vol energie je dag starten en zo een gezonde ochtendroutine aanleren? Klik hier voor meer info:  Wake up with Sofia 

 

  • Online Qi gong reeksen rond een bepaald thema. De oefeningen volgen de seizoenen. Nu komt de winter in het zicht en richten we ons op de nieren. Deze zijn energetisch gekoppeld aan gevoelens als angst en onveiligheid. Je nierenergie versterken geeft je meer power. Fysiek boost het je immuunsysteem, helpt het tegen vermoeidheid, lage rugpijn,… Meer erover in het blog “Warm de winter in”Start volgende reeks op 15 december 2022. Gedurende 8 weken elke donderdag van 10u tot 10u45 online les. Nadien kan je de opname op eigen tempo volgen. Inschrijven kan door te mailen naar sofie_deschaepmeester@hotmail.com

 

Vragen of info? sofie_deschaepmeester@hotmail.com