De invloed van al de trillingen om ons heen.

De invloed van al de trillingen om ons heen.
12 juli 2021 Sofie

Resoneren op de trillingen

binnen en buiten jezelf.

Alles is energie.

Alles is energie en bestaat uit een trilling.
Hiermee bedoel ik dat alles wat we kunnen waarnemen opgebouwd is uit atomen. Een atoom is het allerkleinste deeltje van iets dat al de eigenschappen van dat element bezit. De kwantumfysica leert ons dat elk atoom bestaat uit deeltjes als golven. Deze golven zijn in beweging. En alles dat in beweging is, is energie.

Groepjes van energie noemen we ‘kwanta’, vandaar de naam kwantumfysica.
In ons lichaam vormen atomen moleculen, die op hun beurt cellen vormen. De cellen zijn nodig voor de opbouw van weefsels en vervolgens voor onze organen en zenuwstelsel.

Een heel boeiende theorie die aantoont dat alles bestaat uit energie.

Alle leven is ritmisch

Waar je ook bent, alles is opgebouwd uit energie. De densiteit ervan wordt bepaald door de vibratie (beweging van de elektronen), daardoor kan je iets zien als een vaste vorm of als een dense vorm (zoals damp).

Alle energie heeft een trilling en dus ook een bepaalde frequentie.
Om je zelf goed te voelen is het belangrijk dat de resonantie tussen de verschillende vibraties in je lichaam niet verstoord is. Als mensen functioneren we als een geheel doordat al de verschillende vibraties in ons lichaam op een coherente manier met elkaar resoneren. De vibraties in ons zijn onder andere het kloppen van je hart, je ademhaling, de trilling van atomaire deeltjes in onze cellen,…etc.

Verstoringen in jouw frequentie

Het kan zijn dat er een geruis komt op jouw vibraties.
Dagelijks worden we overspoeld door gigantisch veel trillingen, zowel van buitenaf, als van binnenuit.
Enkele voorbeelden:
Geluiden van auto’s, machines, mensen rondom jou,..
Geuren van uitlaatgassen, vervuilde beken,…
Beelden uit de media; negatieve nieuwsberichten zonder een juiste context, reclame, advertenties, social media,..
Werkdruk, prestatiedruk, stress,..
Energie van anderen in de winkel, op je werk, thuis,..
Negatieve overtuigingen, gedachtes, gevoelens,…
Ongezonde eet- en slaappatronen.

Al deze energieën verstoren onze persoonlijke resonantie.

Je persoonlijke resonantie herstellen

“Schoonheidsslaapje”

Je zou er om kunnen lachen, maar het is echt een heel belangrijke. Tijdens een rustige slaap, die niet vestoord wordt door omgevingsgeluiden, resoneren onze hartslag, ademhaling en hersengolven op een diep niveau.

“Aarden”

Je lichaam heeft er nood aan om opnieuw vorm te krijgen door te aarden. Goed met beiden voeten op de grond stampen of gewoon staan.

Voelen dat er onder je hoofd ook een lichaam hangt. Je aandacht naar je benen en bekken brengen. Hierdoor krijg je opnieuw voeling met de aarde. Je energie zakt en wordt compacter. Hoe meer je in je hoofd en gedachten verzeild bent geraakt, hoe lichter en dunner je energie wordt. Dit bevordert angstgevoelens en innerlijke onrust.

“Ademhaling”

Je ademhaling brengt zachtheid en flexibiliteit. Hiermee herstel je de negatieve overtuigingen, gedachten, emoties en patronen binnen jou. Het helpt je zenuwstelsel te ontspannen. Je laat trillingen in jezelf opnieuw coherent met elkaar resoneren door terug te keren naar jouw diepste kern. Je ademhaling is een krachtige energievorm die opnieuw balans brengt.

Tips die je kan uitproberen

Zorg voor een gezond slaappatroon. Voel goed bij jezelf waar je nood aan hebt. Hoeveel slaap, donkere ruimte, een beetje licht, raam open of gesloten tijdens de nacht,… Het is individueel heel verschillend.
Tracht gezond te eten. Voel je je door de dag heen soms minder goed? Hou eens een voedingsdagboek bij. Zo kan je zien welke voeding misschien niet resoneert met jouw energie.
Haal af en toe eens heel diep adem. Adem in door je neus, houdt 2 tellen je adem vast en blaas zachtjes de spanning uit door je mond. Doe dit met de bewuste intentie dat je tijdens je uitademing je zorgen uitblaast. Uiteindelijk maken we veel van onze zorgen groter in onze mind, groter dan ze in werkelijkheid zijn.
Problemen kan je pas oplossen als ze zich stellen. Je hoeft er vooraf niet eindeloos over te piekeren, want misschien stellen deze problemen zich in de toekomst niet eens.
Ontspan je hoofd, breng je focus naar je lichaam. Masseer je voeten, wandel op je blote voeten, neem een modderbadje,… Het helpt je om je energie laag te houden in je lichaam. Hierdoor meer rust en veiligheid, minder gepieker.
Neem afstand van mensen die teveel energie van je nemen. Als een gesprek met iemand je moe maakt, stop dit dan.  Zoek mensen op die je energie geven. Zij trillen mee op jouw resonantie!
Succes!