2017 en onze goede voornemens…

2017 en onze goede voornemens…
11 januari 2017 Sofie

2017 en onze goede voornemens...

Welkom op mijn website.

Eerst en vooral wens ik jullie een gelukkig en gezond 2017.  Naast deze klassieke wensen hoop ik dat ieder van jullie elke dag een stapje dichter bij zijn of haar hartsverlangen kan komen… In kleine stapjes, met steeds meer bewustzijn over de weg die jij in jouw leven zou willen bewandelen.

Het nieuwe jaar start ook met heel veel goede voornemens. Vol goede moed nemen we ons iets voor, maar na enkele weken schuiven we alles langs de kant.

Hoe kwam jouw voornemen tot stand? Of heb je er bewust voor gekozen geen voornemen te formuleren? En welke stappen gaan jou hierin helpen?

Bij mij kwam het tot stand door te luisteren naar mijn hartsverlangen. Sinds enkele jaren is mijn interesse in Medische Qi Gong gegroeid . Voornamelijk door mijn moeder Linda Bijtebier, zij heeft net haar doctoraat in Medische Qi Gong behaald. Ze heeft me hierin geïnspireerd.

Door de kracht van Medische Qi Gong te ervaren is mijn passie steeds groter geworden. Het brengt rust in mijn leven, ik kan beter loslaten en relativeren, mijn energieniveau gaat omhoog,…

Ik vind het super om ook anderen hiervan te laten genieten. Daarom besloot ik in april 2016 om te starten met het geven van Qi Gongles in Ursel, telkens op maandagavond. Tijdens de les doen we zowel statische als dynamische oefeningen met kleurenvisualisaties, klanken en onze ademhaling.

Meer van dat dacht ik!

Eind 2015 heb ik enkele introductielessen gegeven in Gent en op 23/01/2017 start ik op maandagavond een Qi Gonggroep in Gent.

Ook start ik op 19/01/2017 met wekelijkse Qi Gonglessen in het Universitair Ziekenhuis te Gent voor personeelsleden en studenten.

Voor 2017 verlang ik om hier steeds meer mee naar buiten te kunnen komen. Anderen laten proeven van de positieve effecten van Medische Qi Gong, zowel op lichamelijk als mentaal/emotioneel vlak.

Elke dag opnieuw ben ik me bewust van mijn doel. En sta ik er even bij stil om te voelen wat mijn volgende stap hierin zal zijn.

Ook het schrijven van deze berichten helpt me hierin. Ik heb mezelf voorgenomen om minstens maandelijks een bericht te plaatsen op mijn website.

Neem nu misschien even tijd voor jezelf, enkele minuten. Sluit je ogen, ga met je aandacht naar binnen. En voel wat jij echt zou willen doen in 2017, luister naar de stem van je hart.

Nadien kan je het neerschrijven op een blaadje. Leg jouw hartsverlangen op een zichtbare plek, een plek waar je elke dag langskomt. Zo blijf je elke dag opnieuw jezelf herinneren aan jouw hartsverlangen. Gun jezelf dan ook eventjes de tijd om stil te staan bij welke stap je nodig hebt om steeds dichter bij jouw verlangen te komen…

Veel succes en graag tot binnenkort!

Warme groetjes,

Sofie